Alla spelar innebandy

Innebandy är en speciell sport för många svenskar. Det kanske inte är den sport som har flest licensierade spelare, men det är kanske den sport som utövas av flest i motionssyfte. Innebandy kan även vara ett viktigt verktyg för integration.

Innebandy har i snart 40 år varit en populär sport i Sverige, och den har långsamt spridit sig även till andra länder. Vad är det då som är så speciellt med innebandy? Kanske handlar det om följande:

  • Det är enkelt att komma igång och spela. Reglerna är enkla, och det går att spela även om man inte är särskilt teknisk.
  • Utrustningen är inte särskilt dyr. Det behövs inte mer än ett par bra skor, en klubba och kläder som fungerar att spela i.
  • Innebandy kan spelas i alla gymnastikhallar. Det behövs inget speciellt underlag.

Kom igång med innebandyKvinnor spelar innebandy

Har man ingen sportbutik där man bor kan man beställa klubba, skor och annat man behöver från Innebandybutiken.se. Där hittar man också prylar som kan vara svåra att hitta i vanliga sportbutiker, som glasögon och målvaktsskor. Även om du bor i en stad där en eller flera av de stora sportkedjorna finns representerad kan det alltså vara en bra idé att surfa in på Innebandybutiken.se.

Många spelar innebandy ganska långt upp i åldrarna, i ett korplag, med kompisgänget eller arbetskamraterna. I Helsingborg startades för några år sedan Englaligan, för de som tycker att Korpen är för motionsinriktat och seriespel för seriöst. Läs mer om Englaligan här. Kanske vore det något för fler städer?

I Dalarna ökar antalet spelare för femte året i rad, skriver P4. Längre norrut, i Jämtland och Härjedalen, har ett projekt dragit igång för att integrera nyanlända kvinnor med hjälp av innebandy. Än så länge tränar kvinnorna, varav många inte har idrottat över huvud taget tidigare, på egen hand. Målet är dock att de på sikt ska bli aktiva i de lokala innebandyklubbarna, som spelare eller som ledare. Detta säger initiativtagaren Lennart Larsson till P4 Jämtland.