Livsviktigt med fysisk aktivitet

Vårens allt ljusare dagar tycks ge en energikick efter de mörka vintermånaderna. Dock så är det ändå många som inte hinner med att insupa tillräckligt med solljus och blir deprimerade och trötta. Därför är det viktigt att ta sig ut under dagen och även addera några välbehövda träningstimmar varje vecka. 

Det är nog ingen som har missat nyheten om att ett varmt bad bränner lika många kalorier som löpning. Många jublade och hoppades på att detta var sanningen, men tyvärr så är det inte så enkelt. Kroppen behöver mer fysisk aktivitet för att må bra och hålla sig frisk. All träning, motion och rörelse har många goda effekter på kroppen och är livsviktigt för ett friskt och långvarigt liv.

Det man vetenskapligt kan säga är att kroppen inte hinner med när ljuset är här. Kroppen har inte anpassat sig till våren. Vi är ett folk som sitter mycket inne och får knappt något ljus, det blir större skillnad för oss när solen är här. Ju mer ljus vi får desto bättre kommer vi att må – Margareta Berzén, läkare.

Speciellt såhär års i dessa vårtider ska man prioritera sin träning mer än vanligt. Många kan känna igen sig i att vara deppiga och trötta även om solen visar sig mer än vanligt. Fysisk aktivitet är det bästa sättet att få kroppen att må positivt skriver man i Göteborgs Posten. I kombination med tillräcklig sömn, mycket solljus och bra mat kommer man snabbt upp på banan igen och kan njuta av den kommande sommaren.

Gynna kroppen träningstillfällen

Om man inte redan har ett gymkort eller är medlem på en träningsplats är det god tid att unna sig det för kroppens skull. Satsa på ett träningscenter med motiverande personal och varierat utbud av träningsmöjligheter, som till exempel http://www.medfit.se/.