Tid att fynda skidkläder inför skidsäsongen

Det är dags att rusta upp inför den kommande skidsemestern. Här kan du ta del av bra tips och råd vad gäller val av skidutrustning och skidkläder. Allt för att din skidupplevelse ska bli så lyckad som möjligt.

Lika snabbt som sommaren kommer är den också nästan över. Kanske har man redan bokat vinterns skidsemester och behöver säkra upp samlingen av utrustning där hemma. Just nu under högsommaren brukar det faktiskt vara som allra lättast att fynda skidkläder, som tillexempel skidkläder från Pölder. Det är mycket rea på vinterkollektionerna vilket ger läge för att börja fylla upp med utrustning redan nu.

När man köper friluftskläder är det viktigt att man dubbelkollar att kläderna inte innehåller fluorkarboner, PFAS. Aftonbladet skriver om att Greenpeace har presenterat en ny rapport som visar att detta är vanligt i skidkläder och andra friluftskläder och att det är cancerframkallande att påverka immunförsvaret.

Såhär väljer du rätt skidutrustning

Det är viktigt att man väljer rätt skidutrustning innan man ger sig ut i backarna eller i spåren. Allt för att försäkra sig om att man inte kan skada sig.

  • Åker du utför är det alltid ett måste med en slalomhjälm. Det är viktigt att man tar hjälp av kunnig personal i butiken när man ska köpa sin hjälm, detta för att du ska lyckas hitta en hjälm som passar perfekt för just ditt huvud.

 

  • Var noga med att pjäxorna sitter ordentligt på foten. Har man för stora pjäxor eller inte spänner åt dem tillräckligt kan man stuka foten och skada knäna i brist om ett bra stöd, skriver Göteborgs Posten.

 

  • När det kommer till skidkläderna är ett bra tips att tänka i lager. Det är nästan alltid nödvändigt med ett åtsittande lager närmast kroppen för att enkelt kunna hålla värmen, så som ett underställ. Sedan bygger man på för att kunna hålla värmen men också kunna ta av sig ett plagg om solen tittar fram.

 

  • Det är bra att välja skidkläder som är vindtäta. Oftast om man är uppe på toppen av ett berg och ska åka utför känns vindarna starkare, speciellt i hög hastighet nedför. Därför är det bekvämt om jackan och byxorna håller värmen och inte släpper in de kyliga vindarna.

Ha en härlig tur i backen eller spåret!